• Santos Power 2.0

  Een nieuwe norm. Puur, stijlvol en geschikt voor volle bepakking.
  Een Santos E-bike is sterk. Een Santos E-bike heeft power
  en rijdt met souplesse. Een Santos E-bike is zoals je van
  onze fietsen gewend bent; Built for Life.
   

 • Power Serie Header
  Santos Power 2.0

  Een nieuwe norm. Puur, stijlvol en geschikt voor volle bepakking.
  Een Santos E-bike is sterk. Een Santos E-bike heeft power
  en rijdt met souplesse. Een Santos E-bike is zoals je van
  onze fietsen gewend bent; Built for Life.
   

 • Power Serie Header
  Santos Power 2.0

  Een nieuwe norm. Puur, stijlvol en geschikt voor volle bepakking.
  Een Santos E-bike is sterk. Een Santos E-bike heeft power
  en rijdt met souplesse. Een Santos E-bike is zoals je van
  onze fietsen gewend bent; Built for Life.
   

Travel Lite+

E-bike


Een sportieve alleskunner met power. Brengt je naar je werk en verder, véél verder. Lekker genieten met de wind in de rug.
De Travel Lite+ heeft krachtige schijfremmen, is mooi afgewerkt en rijdt super stabiel.
Hij is geschikt voor volle bepakking en verkrijgbaar in heren- én damesvariant.

Bekijk

Travelmaster 3+

E-bike


Een reisfiets met power. Dit werkpaard neemt je mee op vakantie, op avontuur. Hij is robuust en authentiek als een echte Travelmaster, met een lekker teugje extra energie.
De Travelmaster 3+ beschikt over de beste onderdelen en heeft de keuze uit velg- en schijfremmen, Pinion en derailleur.

Bekijk

 
Double Travel 2

Double Travel 2

E-bike


De Double Travel 2 is fietsplezier voor twee mét de wind in de rug. Samen toeren met een volwaardige vakantiefiets, die gemakkelijk al jullie bepakking draagt.
De Double Travel 2 is ijzersterk. Hij heeft een speciale onderbuis, waar de accu netjes en stabiel op past. Kies voor krachtige schijfremmen of de betrouwbare hydraulische velgremmen van Magura.

Bekijk

 


Power Serie

Krachtige E-bikes met véél mogelijkheden

 

Sterke, krachtige en duurzame E-bikes bouwen leek zó logisch, zó dicht bij onze filosofie, dat we het maar gedaan hebben.

Met een Santos E-bike kun je alle kanten op. We versmolten onze vakantiefiets-kennis en goten dat in de Power Serie; sterke, krachtige, duurzame en onderhoudsarme E-bikes. Favoriet onder fietsforenzen, grenzeloos populair onder buitenmensen, vakantiegangers, weekendvierders en levensgenieters. Of je nu naar je werk gaat of niet, met een Santos E-bike heb je altijd wind mee en voelt elke trip als vakantie.

De kracht van een Santos E-bike ís haar kracht. Uitgerust met een sterk frame, een krachtige motor en sterke, comfortabele wielen, staat een Santos E-bike garant voor sportief rijgedrag en veel souplesse. Neem bagage mee als je wilt en rust hem uit zoals je zelf voor ogen hebt, Custombuilt.

Een Santos E-bike is flexibel, zodat je nog eens van gedachten kunt veranderen. Wielen wisselen bijvoorbeeld. Lees meer over ons Plus concept.


Santos Power.


 

Review door Outdoorguru

Santos Travel Lite+ E-bike

Quote
"Met de Travel Lite+ E-bike zet Santos een dijk van een elektronische vakantiefiets neer."

- Gijs Loning, outdoorguru.com

 

 

 

Vergelijk de modellen

Alle eigenschappen in één oogopslag

 

    Travel Lite+ E-bike Travelmaster 3+ E-bike Double Travel 2 E-bike
Typisch Santos iconen 56 Hoeveelheid bagage WeightWeightWeight WeightWeightWeight WeightWeightWeight
  Voordrager
Aandrijving      
Typisch Santos iconen 61 Pinion
Typisch Santos iconen derailleur Derailleur
 
Typisch Santos iconen 59 Riem
  Ketting
Remmen      
Typisch Santos iconen 57 Schijfremmen
Typisch Santos Velgrem Velgremmen
Overige eigenschappen      
Typisch Santos iconen 69 Clean
Damesframe Damesframe
Licht vs Stabiel Licht stabiel TL+ Licht stabiel TM3+ Licht stabiel TM3+
  Onderhoudsarm
  Supersnel woon-werk
Typisch Santos iconen 52 PLUS-concept
Typisch Santos iconen 54 Sterke wielen
Typisch Santos iconen 60 Custombuilt
Typisch Santos iconen 62 Kleurkeuze

 

 

"Een van de beste E-bikes waar we tot nu toe op gereden hebben!"

- E-Bike & Trekking (Santos Power 1.0) -

 

 

Reisfietsen met power

Super stabiel

 

 

 

 

 

 
 • 55 kg bagage
 • Veel bagage

  Stabiel rijgedrag, ook met véél bagage

  De Santos Power fietsen kun je uitrusten met ruim 40 kg bagage verdeeld over 5 tassen. Kies bijvoorbeeld een Santos TravelRack XL achterdrager (26 kg*) en een Tubus lowrider (15 kg). Het sterke, stijve frame en de aluminium voorvork geven geen krimp als je met 25 km/u over een klinkerweg fietst of wat boomwortels tegenkomt. De dikke banden geven hem bovendien lekker veel comfort.

  *Indien de achterdrager uitsluitend met tassen aan de zijkant en bovenop wordt belast, is de drager geschikt voor een gewicht tot 40kg. De dragers zijn niet geschikt voor kinderzitjes.

 

 

 

 

 

Gebouwd voor het zware werk

Sterke wielen die met gemak je zware bepakking dragen. Een Santos alleshouder voor een flinke PET-fles of die lekkere fles wijn aan het eind van je fietsdag. De Santos Power fietsen zijn je betrouwbare pakezels.
 

 • TravelRack XL

  TravelRack XL

  De TravelRack XL is een heavy duty drager, speciaal voor 29ers. Ontworpen door Santos, geproduceerd door Tubus. Draagt 26kg* bagage, heeft een extra lang plateau en komt meer naar voren, waardoor hij sterker is dan andere dragers op 29ers. Voor véél bagage dus.

  *Indien de achterdrager uitsluitend met tassen aan de zijkant en bovenop wordt belast, is de drager geschikt voor een gewicht tot 40kg. De dragers zijn niet geschikt voor kinderzitjes.

  Lees verder

 • Sterke wielen

  Sterke wielen

  Santos wielen kunnen tegen een stootje

  Wielen zijn belangrijk. Ze krijgen veel te verduren en zijn lastig te repareren onderweg. Daarom zorgen we dat onze wielen sterk zijn, héél sterk. Hoe we dat doen?

  Lees verder

 • Santos alleshouder

  Santos alleshouder

  One size fits all.

  Van bidon tot 2 liter PET-fles. De naam zegt het al; je kunt alles meenemen in de Santos Alleshouder. Duizenden Santos rijders nemen hem inmiddels de wijde wereld in.

  Lees verder

 

 

 • XL vakantiewielen
 • 27,5 inch, 62 mm banden

  Santos XL vakantiewielen

  De Santos Power fietsen hebben Santos XL vakantiewielen. Die zijn 27,5 inch groot, handgemaakt, met 62 mm banden op extra brede velgen. Ze zijn ijzersterk door hun korte spaken. De extra lucht in de banden zorgt voor comfortabele vering. Blijf dus lekker in je zadel zitten, geniet van de omgeving, je banden doen het werk.

  Je kunt ook kiezen voor Santos XL vakantiewielen in 28 inch uitvoering. Het frame is namelijk geschikt gemaakt voor twee wielmaten!
  In het frame passen 28 inch wielen met banden van 42 tot 55 mm.

 

Comfortabel en Sterk

De Santos XL vakantiewielen zijn comfortabel én sterk. Een 27,5 inch, 62 mm band heeft een grote luchtkamer, die je met minder luchtdruk kunt rijden. Dat rolt gemakkelijk over obstakels en voelt lekker comfortabel.

Super stabiel

De Santos XL vakantiewielen hebben 36 (relatief korte) spaken en geborgde nippels. De velg is kleiner dan 28 inch en extra breed. Dat maakt het wiel sterker. De extra brede velg houdt de brede banden goed op hun plek. Voor strakke bochten mét bagage.

Comfortabele luchtvering

Als een kussen zo zacht. De 62 mm banden geven je comfortabele luchtvering. Ideaal voor prachtige onverharde wegen in Noorwegen, de kasseien in een klein Frans dorpje of op een zandweg in Zuid-Amerika.

Veel bandvrijheid

De Santos Power fietsen zijn ontworpen met veel clearance. Tussen je band en het spatbord blijft dus voldoende ruimte over voor modder, gruis en kiezels. Dat maakt hem geschikt voor verharde én onverharde wegen.

 

 

 

Tip luchtdruk

Tip

Luchtdruk kan een wereld van verschil maken bij 27,5 inch wielen met 62 mm banden. Rijd je zonder bagage over verharde wegen naar je werk, dan ben je meer gebaat bij een hardere band dan op vakantie mét bepakking.
Over het algemeen raden we aan om de band tussen 1,7 en 2,7 bar op te pompen, afhankelijk van je gewicht, je bagage en je doel.
 

 

 

 

 

Nieuwe Go Swiss aandrijving

Krachtig en flexibel

 

 

 

 

 

 
 • Go Swiss Motor
 • Piekvermogen >500 Watt

  Stille, krachtige motor

  De Santos Power fietsen hebben we uitgerust met een Go Swiss motor in het achterwiel. Dat is een stille, trillingsvrije gelijkstroommotor, die 'kracht gestuurd' is. Hoe harder je trapt, hoe meer power de motor levert. Dat voelt fijn, want je kunt zelf de snelheid controleren en op gevoel doseren.

  De Go Swiss motor is de kern van een sterk wiel met korte spaken. Dat wiel is gemakkelijk in en uit de fiets te halen (quick release), waardoor je zelf je band kunt vervangen of een willekeurige, (plaatselijke) fietsenmaker het nodige onderhoud kunt laten doen.

 
 • Santos Software
 • Slimme ondersteuning

  Speciale Santos Software

  Santos ontwikkelde speciale software. Met deze slimme software bedien je de 5 standen van maximale actieradius naar maximale ondersteuning, net wat je wilt. De motor past zich geleidelijk aan aan het vermogen dat je levert. Dat zorgt voor soepele overgangen, rustige versnellingen, een prettige rijondersteuning. Liefhebbers kunnen de software naderhand zelf tunen met een app. Naast de reguliere standen zijn er 2 regeneratieve standen, waarmee de motor energie terug levert aan de accu.

  Het display is afneembaar.

 
 • Accu
 • Onderbuis Ebike 01 1280px
 • 555 Wh, 15,5 Ah accu

  Grote accu, grote actieradius

  De Santos Power fietsen zijn uitgerust met een grote accu. Deze zit compact bevestigd op de onderbuis, ook bij het damesframe. Zo behouden de E-bikes hun stabiele rijeigenschappen.
  De actieradius van de E-bikes hangt af van veel factoren. Denk aan luchtweerstand, rolweerstand, de mate waarin je zelf mee fietst, eigen gewicht en de stand waarin je fietst. Uit ervaring blijkt dat de actieradius ligt tussen de 50 en 150km. Heb je meer advies nodig? Vraag ons er gerust naar.

 • Stabiel en demontabel

  Santos accu montage

  De accu van de E-bike zit bevestigd op de onderbuis, ook bij het damesframe. Hij is demontabel en voorzien van magneetstekker en accuslot. Je kunt de accu gemakkelijk wisselen.
  Het bracket waarop we de accu monteren past exact over de nieuwe onderbuis van de Power Serie modellen. Het vormslot met de verstevigde bevestigingsnokjes houden hem stevig op zijn plaats. Dat rijdt wel zo stabiel.
  De acculader die wordt meegeleverd is een stille lader.

 

 

Tip!

Tip

Een achterwielmotor kan veel power leveren. Het is een gelijkstroommotor, die bij te lage toerentallen warm kan worden. Duurt dit te lang en wordt de motor daardoor te heet dan zal de electronica het vermogen reduceren. Het kan gebeuren dat de thermische beveiliging de motor uit zet. Dit is niet schadelijk voor de motor. De Santos 3.0 software is erop gericht om dit laatste effect te minimaliseren, zodat je vol kunt profiteren van zijn kracht, zijn power.

 

 

 

 

Pinion versnellingsbak

Veel fietsen, weinig onderhoud

 

 

 

 

 
 • Pinion
 • Bereik
 • 12 of 18 versnellingen

  Onderhoudsarme Pinion versnellingsbak

  De Santos Power fietsen hebben Pinion aandrijving. Deze versnellingsbak komt samen met riemaandrijving, een super duurzame en onderhoudsarme combinatie. We leveren de Pinionbox standaard met 12 versnellingen, met keuze voor 18 speed voor de liefhebbers. Die laatste is er overigens in 5 kleuren, dus combineer er op los.

 • Bereik Pinion vs Rohloff

  Pinion 18 speed: 636%
  Pinion 12 speed: 601%
  Rohloff 14 versnellingen: 526%

  Rohloff: 13,6% zwaarder per versnelling.
  Pinion 18: 11,5% zwaarder per versnelling.
  Pinion 12: 17,7% zwaarder per versnelling.

 
 • Pinion brug
 • Stijver en nauwkeurig gemaakt

  Verstevigde Pinion brug

  Voor een duurzame aandrijving is een nauwkeurige Pinion passing van groot belang. Het frame van de E-bikes heeft daarom een verstevigde Pinion brug, die zorgt dat de (riem)aandrijving geruisloos is en zo lang als mogelijk mee gaat. In het rijgedrag voel je dat ook; efficiëntie in elke trapbeweging.

 
 • Riemspanner
 • Gates riemaandrijving en Santos riemspanner

  Duurzame Santos riemaandrijving

  Met de juiste riem en tandwielen is de aandrijving van je fiets super duurzaam. Santos kiest in al haar modellen voor de beste onderdelen en ontwikkelde bovendien een eigen riemspanner. Dit wieltje voor de Pinionbox houdt de riem bij het bracket op spanning en heeft als voordeel dat het achterwiel er nog gemakkelijk uit kan.

  De Santos Power fietsen hebben deze duurzame Santos riemaandrijving. Dat betekent vaste achterpadden (zodat je achterwiel altijd recht staat), Gates riemaandrijving en de Santos riemspanner. Zo kun je véél en geruisloos fietsen. Wel zo fijn.

 

 

En verder...

SON SL, modulaire kabelgeleiders, veel kleuren...

 

 

 

 

 

SON SL Verlichtingsset

Draadloze naafdynamo

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. De aansluiting bij de naafdynamo is draadloos, zodat het wiel er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden.
We monteren de lamp op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

 
 • Santos Plus concept
 • PLUS concept

  Twee wielmaten

  In de Power Serie E-bikes passen twee wielmaten. Standaard leveren we hem met 27,5 inch wielen en 62 mm banden. Die zijn wat ruiger en geven meer comfort op hobbelige/onverharde wegen.
  Er passen echter óók 28 inch exemplaren in met banden tot 55 mm. Dat geeft je de vrijheid om later van gedachten te veranderen.

 
 • Santos kabelgeleiders
 • Modulair, altijd netjes

  Santos kabelgeleiders

  Santos ontwikkelde eigen kabelgeleiders die modulair op het frame van de Power Serie E-bikes worden toegepast. Zo lopen de kabels netjes langs je frame en zijn er geen overbodige nokjes, welke opties je ook kiest.

 

 

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

 

Welk frame heb je nodig?

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Uitvoering

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Customizen

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

 

 

 

 

Santos kleuren

Jouw Santos in je eigen kleur

Onze Rohloff- en Son-naven zijn er in 6 kleuren, net als de Pinion versnellingsbox. Onze frames spuiten we in meer dan 50 kleuren en voor de logo's heb je keuze uit 14 letterkleuren.
 
Rohloff kleuren
Pinion kleuren

Son kleuren

Charcoal

Space Grey

Stardust

Silk

Ruby

Deep Yellow

Fern Green

Brilliant Blue

Rose Metallic

 

 

 

 

Folders

Download ze hier

 

Santos Power Serie Quick Guide (NL)

Santos Power Serie Quick Guide (NL)

Santos Power Serie Foutcode Guide (NL)

Santos Power Serie Foutcode Guide (NL)

Power Serie Factsheet

Power Serie Factsheet

Travel Lite+ E-bike

Travel Lite+ E-bike

Travelmaster 3+

Travelmaster 3+

Travel Lite+ Factsheet

Travel Lite+ Factsheet

 

 

 

 

FAQ

We zijn er om je te helpen

Algemeen

Wat zijn de voordelen van een Santos E-bike?
Een Santos E-bike is geschikt voor fietsvakanties. Het frame is sterk en stijf genoeg om zorgeloos jou en je bagage te dragen. Hij is voorzien van de zeer duurzame en onderhoudsarme Pinion versnellingsbak, is comfortabel en beschikt over een efficiënte achterwiel motor aandrijving van GoSwiss.
 

Hoe werkt de loophulp?
Om ondersteuning te krijgen tijdens het lopen naast de fiets, houd je de plus-knop ingedrukt. Het systeem geeft loop-ondersteuning bij een snelheid van 1 tot 4 km/u.
 

Is het verstandig om de Go Swiss app te gebruiken?
GO Swiss biedt een app aan, waarmee eindgebruikers zelf geavanceerde instellingen kunnen wijzigen. Santos raadt het gebruik van de app momenteel af. De gebruiker kan namelijk instellingen wijzigen die de rijbeleving negatief kunnen beïnvloeden.
 

Hoe kan ik het best mijn stuurtashouder monteren?
Wij raden aan om de kwetsbare displaykabel vrij te houden en deze niet mee te klemmen.
 

Display

Display

Is het display waterdicht?
Ja, het display is stof- en waterdicht (IP-65).
 

Hoe kan ik een nieuwe wielomtrek ingeven?
In de displayinstellingen kun je een wielomtrek ingeven. Corrigeer dit wanneer je een band met een andere maat monteert. Dit zorgt voor een realistische weergave van de snelheid.
 

Kan ik ook andere apparaten opladen?
Ja, je kunt via de USB aansluiting van het display andere apparaten opladen to 1A (5 volt), dus 5 Watt.
 

Accu

Accu

Moet ik de accu voor het eerste gebruik opladen?
Ja, voor het eerste gebruik laad je de accu helemaal op.
 

Hoe kan ik het best mijn accu opladen?
Om de accu op te laden, ga je als volgt te werk:

 1. Zet het systeem uit met de knop op het display, voordat je de kabel van de accu verwijdert.
 2. Activeer áltijd de accu voordat je een stekker aansluit, door op de knop op de accu te drukken.
 3. Sluit de lader aan op de accu.
 4. Steek de stekker van de lader in het stopcontact.
 5. Zet indien van toepassing de knop op de lader aan.
Laad de accu op bij kamertemperatuur (tussen 10 en 30 C°).
 

Kan ik de batterij na iedere fietstocht opladen?
Ja, dat kan. De batterij heeft geen ‘memory effect’, dus je kunt hem na iedere rit opladen.
 

Welke lader kan ik het best gebruiken?
Wij raden aan om alléén de originele lader en accu te gebruiken. Santos heeft inmiddels verschillende laders beschikbaar voor de Power Serie. Elke lader is compatible met een Santos accu, met één uitzondering: de 4Ah lader werkt niet in combinatie met een drageraccu. Gebruik hiervoor de 2Ah of 5Ah lader.
 

Hoe controleer ik de huidige batterij status?
Op de batterij zitten 4 ledjes om de laadstatus te controleren:

Lading controleren:
 • 0 leds branden: 0-20%
 • 1 led brandt: 21-40%
 • 2 leds branden: 41-60%
 • 3 leds branden: 61-80%
 • 4 leds branden: 81-100%
Tijdens opladen:
 • 1e led knippert: 0-24%
 • 2e led knippert: 25-49%
 • 3e led knippert: 50-84%
 • 4e led knippert: 85-96%
 • 4 leds branden: 97-100%

 

Hoe kan ik de accu het best opslaan?

 • Laad de accu op tot 60% - 70% als je deze een tijd niet gaat gebruiken. Controleer elke 3 maanden of de lading nog rond de 60% - 70% is en laad desnoods bij.
 • Sla de accu op in een droge ruimte van 10 tot 20 C°. Voorkom temperatuurwisselingen.
De accu heeft een zelfontlading van ongeveer 0,1% per dag bij kamertemperatuur.
 

Hoe kan ik de accu het best transporteren?
Wanneer je de fiets gaat transporteren, bijvoorbeeld achterop een auto, is het raadzaam om de accu te verwijderen.
 

Wat is DeepSleep modus?
In de DeepSleep modus minimaliseert de accu zijn eigen verbruik. Deze modus treedt in werking op het moment dat de accu 8 dagen niet wordt gebruikt, de onderspanningsgrens (ca 28 volt) is bereikt of wanneer je de knop de accu 8 seconden indrukt.
Je kunt de accu uit de ‘DeepSleep’ modus halen door eenmalig op de knop van de accu te drukken. Alle vier de ledjes lichten kort op ter bevestiging.
 

De accu wordt warm, is dat erg?
Nee, het is niet erg als de accu tijdens het gebruik warm wordt.
 

Als het koud is, neemt mijn actieradius af. Klopt dat?
Een Li-ion accu presteert inderdaad slechter naarmate het kouder is. Bij 0 tot 10 graden vorst kan de capaciteit 30% tot 40% minder zijn. Dit effect is niet permanent.
 

Wat betekent de batterijstatus?
De batterijstatus geeft simpelweg het overgebleven percentage batterij weer.
 

Wat betekent de Remaining Range?
De Remaining Range is de actieradius en wordt bepaald op basis van de totale rijhistorie, de rithistorie en de input op dat moment. Deze wordt nauwkeuriger naarmate je meer fietst.
 

Motor

Motor

Hoeveel geluid maakt de motor?
De motor is nagenoeg onhoorbaar met 18-25dB.
 

Waarom heeft Santos gekozen voor een achterwielmotor?
Doordat de motor in het achterwiel zit, wordt de aandrijflijn niet belast met het vermogen dat de motor levert. Dit is erg duurzaam.
 

Kan ik ook energie terugwinnen?
Ja, dat kan. Het systeem heeft 2 standen om energie terug te leveren aan de accu, bijvoorbeeld bij een afdaling in de bergen. Dat kan alleen met een achterwielmotor. Let op: boven de maximale snelheid stopt de regeneratie en daarmee de remmende werking van het systeem.
 

Wat is het gevolg van een te hoge riemspanning?
Een te hoge riemspanning kan de werking van de torque sensor in de naaf belemmeren, en daarmee de werking van het hele systeem. Het stuk riem boven de achtervork mag rond de 10mm op-én-neer kunnen bewegen, dus zo’n 20mm in totaal.

Onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn Santos E-bike onderhouden?
Wij raden je aan om je fiets, net als een auto, regelmatig naar een dealer te brengen voor controle. Doe dit bij voorkeur 1x per jaar.
 

Waar moet ik rekening mee houden bij het onderhoud?
Wanneer je je fiets gaat onderhouden, raden wij het volgende aan:

 • Zet het systeem uit en verwijder de accu tijdens het schoonmaken of ander onderhoud.
 • Vermijd het contact van water en oplosmiddelen bij de stekkers.
 • Gebruik géén hogedruk spuit, tuinslang of perslucht. Reinig je fiets bij v oorkeur met een (vochtige) doek.
 • Verwijder geen stickers van de naaf of accu, want dan vervalt de garantie.
 • Open geen onderdelen van GO SwissDrive (accu, motor of display), want dan vervalt de garantie.

 

Hoe verwijder ik het achterwiel?
Indien nodig, verwijder je het achterwiel op de volgende manier:

 1. Zet het systeem uit.
 2. Verwijder de kabel uit de accu.
 3. Koppel de stekker van de motor los.
 4. Bij een derailleur versnellingssysteem; schakel naar de kleinste tandwielen (voor en achter).
 5. In het geval van velgremmen; open de remmen zodat de band er tussendoor kan.
 6. Open de quick release.
 7. Trek het wiel voorzichtig naar beneden (of het frame omhoog). Let op: het wiel is zwaar!

 

Probleemoplossing

Ik heb een probleem met / klacht over mijn E-bike. Wat kan ik het beste doen?
Heb je onze Handleidingen al gelezen? In de Foutcode Guide geven we je tips en informatie om je snel weer op weg te helpen. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met je dealer of met ons.
 

Ik zie een foutcode in het display, wat kan ik het beste doen?
In onze Foutcode Guide geven we uitleg over de verschillende foutcodes in het display. Ook de dealer helpt je graag, zij hebben de juiste tools om het systeem uit te lezen en het probleem voor je op te lossen. Zo ben je snel weer op weg.
 

Ik haal de maximum snelheid niet, hoe kan dat?
Er zijn twee oorzaken mogelijk:

 • De werkelijke wielomtrek wijkt af van de fabrieksinstellingen.
  Uitleg: het invoeren van de werkelijke wielomtrek in het display zorgt ervoor dat de juiste snelheid wordt weergegeven, zoals bij gewone kilometertellers. De maximum snelheid wordt echter begrenst door een (af fabriek) vastgesteld aantal omwentelingen per minuut. Een kleinere wielomtrek zorgt dus voor een iets lagere maximum snelheid.
  Advies: stel altijd de juiste wielomtrek in in het display. Mocht de afwijking in maximum snelheid een probleem vormen, laat je dealer contact opnemen met Santos.
 • De ‘FWD deceleration’ is (te) hoog ingesteld in het display.
  Uitleg: FWD deceleration betekent forward deceleration ofwel voorwaartse vertraging. De instelling zorgt ervoor dat je niet ‘tegen een muur’ aan rijdt als je de maximum snelheid nadert. De ondersteuning bouwt geleidelijk af. Santos stelt deze waarde bewust hoog in, omdat dit als fijn wordt ervaren tijdens het rijden. Staat de FWD deceleration gevoelsmatig te hoog, dan kan het zijn dat de rijder de maximum snelheid niet haalt.
  Advies: stel de ‘FWD deceleration’ naar beneden bij in het display.

 

 

 

 

Vragen of bestellen?

 

We helpen je graag. Je kunt ons bellen, emailen of een afspraak maken.
Onze dealers staan ook altijd voor je klaar. Kijk op onze dealer pagina voor de adressen.

 

 

Santos Test Center
Santos World Store & Test Center

All 23 models and more than 100 test bikes in store

Santos World Stores
Santos World Stores

All 23 models in store

Santos Stores
Santos Stores

At least the complete Lite Serie, Travelmaster Serie & 2 E-bikes in store

Santos dealers
Santos dealers

At least 6 Santos models in store

 

 


Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!